Olika plastmaterial för olika ändamål

Plast är ett vanligt material inom många industrier som kan både skapas genom nya råvaror eller återvunna. Vi på NPA Plast arbetar ofta med plastmaterial såsom polyeten och bioplast. De olika materialen kommer med olika egenskaper vilket ger alla våra typer av avfallspåsar möjligheter att anpassa sig utefter olika ändamål.
Polyeten framställs genom polymerisation av ämnet eten och är ett mycket mångsidigt material. Detta plastmaterial är både ofarligt och då den består av endast kolväten gå det bra att förbränna. Vi erbjuder mängder av produkter gjorda av 100 % polyeten vilket gör att dessa endast frigör koldioxid och vatten när du förbränner dem. Men det är inte bara för miljön detta plastmaterial har sina fördelar. Våra produkter som är gjorda av polyeten är dessutom mycket tåliga och går därför bra att använda vid flertals olika avfallssituationer. Inom kategorin polyeten har vi produkter av LDPE, HDPE eller MDPE att välja mellan. LPDE fungerar bra att använda för olika typer av påsar då det erbjuder en bra seghet och flexibilitet. HDPE är också ett utmärkt val då det är resistent mot olika ämnen såsom syror, alkohol och liknande, samt att det är slagtåligt i förhållande till sin tjocklek.

Välj det plastmaterial som passar dina behov

I vårt sortiment hittar du produkter av olika plastmaterial så att du kan välja den version som passar bäst för dina ändamål. Vill du ha mer information angående våra produktioner, material och produktutbud är du välkommen att kontakta oss. Vi står för all vår egen produktion och kan både svara på alla dina frågor och erbjuda dig lösningar som passar bäst för just dig.