Tänk på miljön – använd bioplast

Fler och fler producenter och konsumenter lägger till miljön som en faktor när de tar sina beslut idag, något som är riktigt positivt. När det handlar om stor konsumtion är det extra viktigt att veta vad det är för typ av produkter man använder sig av, hur de är tillverkade, hur de sorteras och vilken påverkan de har på miljön. Hos oss hittar du flertalet produkter av bioplast.

Vad är bioplast?

Bioplast tillverkas av biologiskt framställda råvaror, som exempelvis stärkelse från majs, socker eller cellulosa. Bioplast kan delas upp i två olika kategorier. Den ena delen är biologiskt nedbrytbart plast, medan det handlar om att råvaran som plasten är gjord av är förnyelsebar eller gjord av något biomaterial. Bioplast som är nedbrytbart omvandlas till koldioxid och vatten under processen.

Våra produkter av bioplast

Precis som resterande av våra produkter som vi tillverkar så håller även de tillverkade av bioplast hög kvalitet och många bra och unika egenskaper. Inom varje kategori kan du alltid hitta flera olika versioner av samma produkttyper som erbjuder olika material och egenskaper. Bioplast är ett material som används flitigt inom industrier såsom konsumentvaror, hemelektronik, jordbruk, mattjänster och för olika typer av förpackningar och avfallspåsar. När du väljer en av våra produkter av bioplast får du inte bara en produkt som värnar om miljön, du får också en kvalitativ produkt som håller det den lovar och mer. Vår plasttillverkning utvecklas ständigt för att uppnå bättre resultat och vi kan alltid garantera kunden att även om våra produktioner blir mer miljövänliga så tummar vi aldrig på kvalitet.
Vill du också se vad du har för möjligheter när det kommer till att byta till förnyelsebara eller nedbrytbara produkter för din användning? Ta kontakt med oss via mejl eller telefon och så tar vi tillsammans fram en lösning som funkar bra för både dig, ditt företag och miljön. Vi ser fram emot att få kunna erbjuda dig produkter gjorda av bioplast.