Polyeten

När du väljer en produkt av polyeten kan du försäkra dig om att du får en produkt av hög kvalitet och många bra egenskaper. Denna typ av plastmaterial är vanligt inom produkter såsom flaskor, folie, kläder, påsar, kabel och kabelisolering. Polyeten har en hög elasticitet för temperaturer ända ner till minus 60 grader och förekommer i olika densiteter och hårdhet.
För att producera polyeten polymeriserar man eten, och vid förbränning av detta material så omvandlas detta till koldioxid och vatten. Detta är en bra egenskap när du vill använda polyeten till dina avfallslösningar.

Bland de produkter vi erbjuder som är framställda av polyeten hittar du både LDPE och HDPE. LDPE är en akronym för polyeten med låg densitet och erhåller egenskaper såsom att det är segt, flexibelt, tufft och har en öppenhet. Därför är denna form av polyeten utmärkt för olika typer av påsar. LDPE som material erbjuds ofta återvunnet eller går själv att återvinna. Vi erbjuder flera plastprodukter som är gjorda av återvunnet LDPE för att värna om miljön.

HDPE å andra sidan är polyeten med högre densitet och används därför mycket för att skapa förpackningar av olika slag. Denna typ av plast är resistent mot syror, alkohol, baser samt vegetabiliska oljor, vilket understryker varför de är så fördelaktiga som förpackningar. Detta ämne är väldigt slagtåligt och har en hög resistens mot värme upp till 110 grader.
Varken LDPE eller HDPE kan komposteras, men båda kan återvinnas till 100 %.

Vilken polyeter funkar bäst för dina produkter?

För att du ska försäkra dig om att de produkter du är ute efter har alla de egenskaper som är bäst lämpade för dina produkter och ändamål så är du alltid välkommen att ta kontakt med oss. Du kan antingen ringa eller mejla oss så ser vi till att tillsammans hitta den lösning som är mest lönsam för dig och ditt företag.