Miljöarbete

I vårt arbete med våra plastprodukter är hållbarhet och aktivt miljötänk självklarheter. Vi strävar efter att i så stor utsträckning som möjligt använda såväl nedbrytningsbart som återvunnet material, samtidigt som vi inte tummar på kvaliteten.

Vi lägger ner mycket arbete på att hitta produkter som har låg vatten- och energiförbrukning och så lite koldioxidutsläpp som möjligt under produktion. Vi vill helt enkelt minimera våra avtryck i våra gemensamma naturresurser.

Ett exempel på vårt aktiva miljöarbete är vårt varumärke Biostark, som är ett helt sortiment av påsar och säckar som är till 100% biologiskt nedbrytningsbara och komposterbara. Därför är alla produkter i detta sortiment också certifiereade med ”OK Compost”, vilket innebär att de uppfyller krävande EU-normer.

Gå till Biostark, vårt sortiment av säckar och påsar tillverkat av 100% nedbrytningsbart material och helt komposterbart!

Läs mer om hur vi jobbar med återvunnen plast respektive bioplast

I ett aktivt miljöarbete ingår också att stötta organisationer som jobbar för en renare och mer hållbar värld – läs mer här!

Vårt envisa hållbarhetstänk har också resulterat i att en stor del av vårt sortiment av plastprodukter har certifierats med flera olika miljömärkningar. Läs mer om våra olika miljömärkningar.